8.8.13

LG G2 -julkistustilaisuus pähkinänkuoressa

LG CEO holding the G2
"Innovation for the sake of innovation is old school"
Korealaisen LG:n (Optimus) G2 julkistettiin eilen New Yorkissa mielenkiintoisen tilaisuuden saattelemana, jonka voit katsoa täältä. Seurasimme joitakin live-bloggauksia paikan päältä ja keräsimme tietoa uudesta älypuhelimesta mahdollisimman tiiviiseen pakettiin. Mukana on tottakai kuvituksia ja muistettavimpia lainauksia tapahtumasta.


LG design explained in-depth on stage
"The rear key is the only physical key on this device."

James Fishler presenting LG G2 five breakthroughs
"The LG G2's five breakthroughs mean one thing - that life is good!"

Mitkä viisi läpimurtoa?


Design

G2 on suunniteltu täsmälleen sopivankokoiseksi käyttäjän käsi huomion keskipisteenä. Puhelimen etuosassa ei ole lainkaan näppäimiä, eikä niitä löydy laitteen sivuiltakaan; takakannessa kolmen näppäimen keskittymä palvelee muun muassa kameran laukaisimena ja muistiosovelluksen avaajana.

Näyttö

Laitteen etuosa on näppäinsuunnittelun ansiosta enimmäkseen näytön käytettävissä. Näytössä on kiinnitetty huomiota tarkkuuteen keskittymällä alipikseleihin. Suorituskykyä on nostettu sekä virrankulutusta laskettu grafiikkamuistin (GRAM) itsenäistämisellä.

Kamera

Nokian Lumia-sarjasta tutuksi tullut OIS-järjestelmä on omittu LG G2:een. Liike-epäterävyys esimerkiksi tärisevistä käsistä johtuen on täten pyritty minimoimaan. Kameran kenno on 13-megapikselinen.

Ääni

G2 pystyy toistamaan 24-bittistä ääntä 192 kilohertsin taajuudella. Tämä tarkoittaa studiotasoista ääntä, joka ylittää muunmuassa CD-laatustandardin. Argumentteja sekä puolesta että vastaan tätä kehityssuuntaa on jo olemassa, mutta luultavasti ainakin audiofiilit ovat tyytyväisiä.

Käyttäjäkokemus

LG G2 liittyy Android-puhelinten ryhmään, jossa hienoisilla muokkauksilla tuodaan esille omia taitoja käyttöliittymäsuunnittelussa. Esimerkiksi Nokian N9-puhelimesta tuttu näytön kaksoisnapautus puhelimen herättämiseksi on napattu G2:een. Alla on listattu esityksessä mainittuja G2-käyttäjäkokemuksen tärkeimpiä ominaisuuksia.

  Answer Me lupaa hoitaa puhelun yhdistämisen, kun käyttäjä tekee liikkeen, joka viestii puhelun hyväksymisestä. Jäämme odottamaan nähdäksemme onko tämä toiminto täysin hyödytön.

  Plug & Pop muokkaa kotinäkymää, kun käyttäjä liittää kuulokkeet puhelimeen. Liitettäessä kuulokkeet näytölle ilmestyy nopeasti saataville kuvakkeet sovelluksista, joita käytetään todennäköisimmin kuulokkeet liitettynä.

  Text Link avaa taustalle automaattisesti sovelluksia kuten kalenterin, kun käyttäjä saa tekstiviestin, joka sisältää päivämääriä. Tarkoituksena on nopeuttaa muistiinpanojen ja tapahtumien merkitsemistä muistiin.

  Guest Mode on vierasmoodi, jolla puhelimen omistaja voi hallita, mitä vieraileva käyttäjä näkee puhelimen sisällöstä. Periaatteessa sama idea on toteutettu jo viimeisimmissä Android-päivityksissä, joissa esiteltiin käyttäjätilit.Lähteet: engadgetphonearena

No comments:

Post a Comment