27.7.13

Ubuntu Edge - huippuluokan älypuhelin apunaan crowdfunding


Onko tulevaisuudessa tilaa teknologialle, jonka rahoitus saadaan yksityishenkilöiden lahjoituksina? Vastaus saattaa olla jälleen käsillä, kun Ubuntu Edge -projektin Indiegogo-deadline koittaa 25 päivän kuluttua.Ubuntu Edge on kunnianhimoinen projekti, jonka tavoitteena on tuottaa älypuhelin, joka toimii myös käyttäjänsä työpöytäratkaisuna, jopa thin client -tyyppisesti suoritettavia tehtäviä jakaen. Ylle linkitetyssä videossa Mark Shuttleworth kertoo joitakin periaatteita Edgen teollisen muotoilun näkökulmasta.

Edge tulisi toteutuessaan tarjoamaan kulmikkaan tasapintaista muotoilua laadukkailla materiaaleilla höystettynä, sekä hurjan määrän kovalevytilaa sekä keskusmuistia älypuhelimeksi. Vaikuttaa jopa siltä, että Ubuntu on lähtenyt etsimään tai kehittämään uutta markkinarakoa "convergence"-terminsä viljelyllä. Suomeksi convergence on käännettävissä verbiksi "lähentyä". Vaikkakin Edge olisi epäonnistunut projekti, se saattaa nytkäyttää markkinat kohti työpöytäratkaisujen ja mobiililaitteiden yhdistymistä.

Mikäli haluat tietää aiheesta ja konseptipuhelimesta lisää, tarkista Ubuntun Indiegogo-sivusto täältä. Alla on nähtävissä ohjelmistopuolen promootiovideo.

No comments:

Post a Comment