24.7.13

Mobiilivalmistajien näkemyksiä visuaalisesta suunnittelusta

Edellinen kirjoituksemme, jossa käsittelimme iOS -kuvakkeita, innoitti Puhelinruiskun tutkimaan mobiilia visuaalista suunnittelua tarkemmin. Listasimme joitakin löytämiämme kiintoisia linkkejä alle!Nokia

Nokian kehittäjäsivu on ihastuttavan informatiivinen ja käyttää jopa mainiota kuvitusta saadakseen sisällön paremmin selitetyksi. Gestalt-periaatteet ihmisen havaintokyvystä ovat tutkittavissa suoraan sivustolla, joten välitöntä tarvetta Wikipedian selaamiselle tutkimusten tueksi ei ole. Nokia on sivustollaan onnistunut kehittäjien ja suunnittelijoiden opastuksessa ja koulutuksessa. Ainoastaan videosisällön puuttuminen sivustolta jäi harmittamaan.


Windows Phone

Microsoft listaa Windows Phonen suunnitteluperiaatteet sivustollaan kauniisti ja nykyisten web-suunnittelun trendien mukaisesti. Sivusto on mukava lukea ja selata suurten kuvien ja lyhyiden kappaleiden ansiosta. Tieto onnistuneesta Windows Phone -suunnittelusta löytyy mukavina, lyhyinä yhteenvetoina. Lukijan on myös mahdollista sukeltaa syvemmälle kehittäjäkeskuksen sisältöön, jossa runsaat esimerkit avustavat oppimista. Yksi mainio linjaus kuvakesuunnittelusta löytyy täältä.


Apple

Applen kehittäjäkirjasto tarjoaa kattavan määrän tietoa. Kummallista kylläkin, sivuston täyttävät tekstiseinät, jotka ovat toisinaan hankalia lukea ja ymmärtää varsinkin aikaisempiin esimerkkeihin verrattuna. Yllä annettu linkki johdattaa sivuston Mac-osioon kun taas iOS-puoli löytyy täältä.


Google

Sokerina pohjalla ovat Googlen tuoreet suunnitteluperiaatteet uudelle ulkoasulle, jota ahkerasti päivitetään. Google on tuntunut aina olevan hieman sotkuinen visuaalisessa ilmeessään ja kuvallisen ilmaisun yhtenäisyyttä on tuntunut usein puuttuvan. Uusi ilme kuitenkin toimii. Googlen Android-kehittäjäsivusto on myös syytä katsastaa, eritoten hyvän informatiivisuuden ja kuvituksen ansiosta.No comments:

Post a Comment